Η JDRF ανακοινώνει την προσπάθεια υποστήριξης νέων επιλογών ινσουλίνης χαμηλού κόστους

ινσουλίνη

Η JDRF, οργανισμός έρευνας και υπεράσπισης του διαβήτη τύπου 1, ανακοίνωσε μια νέα συνεργασία για την υποστήριξη ενός έργου για την ανάπτυξη και την εμπορία νέων γενικών επιλογών ινσουλίνης χαμηλού κόστους στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με δελτίο τύπου.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιμετωπίζουν μια αυξανόμενη κρίση προσιτότητας στην ινσουλίνη εδώ και χρόνια, ωθώντας πολλές πολιτείες να εγκρίνουν νέους νόμους που περιορίζουν το πόσα άτομα μπορούν να χρεώνονται κάθε μήνα για το φάρμακο. Η προσπάθεια να μειωθεί το κόστος της ινσουλίνης καλύπτοντας όλες τις πολιτείες ενισχύθηκε νωρίτερα αυτό το μήνα όταν ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε την υποστήριξή του σε έναν προτεινόμενο νόμο που θα περιόριζε τις μηνιαίες χρεώσεις για κάθε είδους ινσουλίνη στα 35 δολάρια το μήνα κάτω από σχεδόν όλα τα ιδιωτικά και δημόσια ασφαλιστικά προγράμματα. Στο μεταξύ, γίνονται προσπάθειες στον μη κερδοσκοπικό τομέα για την παροχή πιο προσιτές εναλλακτικές λύσεις ινσουλίνης.

Στις 3 Μαρτίου, η JDRF ανακοίνωσε ότι σχηματίζει μια νέα συνεργασία με άλλους μη κερδοσκοπικούς συνεργάτες και συνεργάτες υγειονομικής περίθαλψης για την υποστήριξη ενός νέου έργου ανάπτυξης ινσουλίνης από τη Civica Inc., μια μη κερδοσκοπική φαρμακευτική εταιρεία που επικεντρώνεται στην παραγωγή γενόσημων εκδόσεων συνταγογραφούμενων φαρμάκων.

Ο στόχος του νέου έργου είναι η κατασκευή και η διανομή τριών χαμηλού κόστους βιοομοειδών επιλογών ινσουλίνης. Το έργο προβλέπει την τιμολόγηση των νέων επιλογών ινσουλίνης σε όχι περισσότερο από 30 $ ανά φιαλίδιο ή 55 $ ανά κουτί με πέντε στυλό, ανεξάρτητα από το ασφαλιστικό καθεστώς του ατόμου. Αυτό σημαίνει ότι με βάση τις διαπραγματεύσεις με τις ασφαλιστικές εταιρείες, η τιμή που πληρώνουν οι καταναλωτές με ασφάλιση από την τσέπη τους θα μπορούσε να είναι ακόμη χαμηλότερη.

Τρεις βιοομοειδείς επιλογές ινσουλίνης υπό ανάπτυξη

Οι τρεις βιοομοειδείς επιλογές ινσουλίνης υπό ανάπτυξη από τη Civica θα βασίζονται στις Lantus (ινσουλίνη glargine), Humalog (ινσουλίνη lispro) και Novolog (ινσουλίνη aspart). Οι ινσουλίνες Civica θα κατασκευαστούν σε μια νέα εγκατάσταση στην Πετρούπολη της Βιρτζίνια και αναμένεται να είναι ευρέως διαθέσιμες από το 2024.

Επί του παρόντος, σημειώνει η JDRF, η ινσουλίνη μπορεί να κοστίζει μεταξύ 175 και 300 $ ανά φιαλίδιο στις Ηνωμένες Πολιτείες, οδηγώντας σε μηνιαίο κόστος έως και 1.000 $ για ορισμένους ασθενείς. Η ομάδα αναφέρεται σε μελέτες που δείχνουν ότι το τρέχον υψηλό κόστος της ινσουλίνης οδηγεί έως και το ένα τέταρτο των ατόμων με διαβήτη στις Ηνωμένες Πολιτείες να μοιράσουν την ινσουλίνη τους, δυνητικά αυξάνοντας τον άμεσο κίνδυνο για ιατρικά επείγοντα περιστατικά.

“Το έργο ανάπτυξης ινσουλίνης Civica είναι ένα τεράστιο βήμα προς τα εμπρός για να καταστήσουμε την ινσουλίνη προσβάσιμη σε όλους, ανεξαρτήτως ασφαλιστικού καθεστώτος, και να αντιμετωπίσουμε μια εθνική κρίση”, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της JDRF, Aaron Kowalski, PhD, στο δελτίο τύπου.

Με πληροφορίες από Diabetes Self – Management

Μετάβαση στο περιεχόμενο